-->

9 Haziran 2017 Cuma

GÜVEÇTE ETLİ TAZE FASULYE TARİFİ

GÜVEÇTE ETLİ TAZE FASULYE TARİFİ

GÜVEÇTE ETLİ TAZE FASULYE NASIL YAPILIR?

 


Malzemeler

500 gr Taze Fasulye
250 gr Kuzu Kuşbaşı Et 
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Yeşil Biber
2 Adet Orta Boy Domates
1 Diş Sarımsak 
1.5 Yemek Kaşığı Tatlı Biber Salçası
Yarım Çay  Bardağı Zeytinyağı
Karabiber
Tuzot (Tuz)
Şeker



Hazırlanışı

 



 

 Fasulyeleri Doğrayıp hazırlayın.Zeytinyağını ısınmış güvecin içine ilave edin.Yağ Kızdıktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyin.Karıştırın.Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.Eti İlave edin.Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.1 su bardağından biraz eksik sıcak su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.Sarımsağı ekleyin.Ardından yeşil biberi ilave edin.Salçayı ekleyip şeker ile birlikte kavurun.Domatesi ilave edin.Önce Fasulyeleri ardından  baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra  5 -6 Dakika Kavurun.Suyunu Ekleyin. Kapağını kapatıp Orta Ateşte Fasulyeler Yumuşayana kadar Pişirin.

Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: