500gr orta yağlı kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
2 diş Sarımsak
2 adet orta boy Domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı
Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayıp hazırlayın. Domatesleri,
kabuklarını soyup küp küp doğrayın onları da kâseye alıp hazır edin. Eti,
kalın kıyılmış el kıyması kıvamında Sac tavaya alın. Üzerine
tereyağını koyun orta ateşte üzerini başka bir tava veya tencere kapağı
yardımıyla hafif kapatıp etlerin suyu çekilene kadar 15dk. bekletin.
Sacın
kapağını kaldırın soğanları ekleyip karıştırın. Soğanla birlikte etleri üstü
açık 4 dk. sık sık karıştırarak kavurmaya devam edin. Soğanlar yumuşadıktan
sonra biberleri ilave edip karıştırın. Sonra domatesleri ve sarımsakları
ekleyin tekrar karıştırın. Domatesleri öldürmeyin ve hemen baharatları ilave
edin ve 1 dk. daha pişirin.
Pişirim süresi bittikten sonra Sacın altını kısık ateşe alın. Süslemek isterseniz üzerine ince
doğranmış maydanoz serpiştirebilirsiniz.
Soğutmadan, sofranızın ortasına, en ihtişamlı Görüntüsüyle, Lezzete kavuşmanın sabrı
tükenmeden yerleştirip servis edin. (Büyülü lezzet
püf noktası: Sıcak lavaş ekmeğiyle veya sıcak pideyle, Sacın İçinden yiyin :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder