-->

5 Haziran 2017 Pazartesi

KUZU SAC KAVURMA TARİFİ

KUZU SAC KAVURMA TARİFİ 

KUZU SAC KAVURMA NASIL YAPILIR?

 



 Malzemeler

 500gr orta yağlı kuzu eti
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
2 diş Sarımsak
2 adet orta boy Domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
 Tuz ve Karabiber

 

Hazırlanışı

 



 

 

 Soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayıp hazırlayın. Domatesleri, kabuklarını soyup küp küp doğrayın onları da kâseye alıp hazır edin. Eti, kalın kıyılmış el kıyması kıvamında  Sac tavaya alın. Üzerine tereyağını koyun orta ateşte üzerini başka bir tava veya tencere kapağı yardımıyla hafif kapatıp etlerin suyu çekilene kadar 15dk. bekletin.

 Sacın kapağını kaldırın soğanları ekleyip karıştırın. Soğanla birlikte etleri üstü açık 4 dk. sık sık karıştırarak kavurmaya devam edin. Soğanlar yumuşadıktan sonra biberleri ilave edip karıştırın. Sonra domatesleri ve sarımsakları ekleyin tekrar karıştırın. Domatesleri öldürmeyin ve hemen baharatları ilave edin ve 1 dk. daha pişirin.
Pişirim süresi bittikten sonra Sacın altını kısık ateşe alın.  Süslemek isterseniz üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirebilirsiniz.
Soğutmadan, sofranızın ortasına, en ihtişamlı Görüntüsüyle, Lezzete kavuşmanın sabrı tükenmeden yerleştirip servis edin.
 (Büyülü lezzet püf noktası: Sıcak lavaş ekmeğiyle veya sıcak pideyle, Sacın İçinden yiyin
:))

 

Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: