DEREOTLU KURABİYE TARİFİ
DEREOTLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
250 gr Margarin( yarım paket oda sıcaklığında yada yumuşatılıp soğutulmuş
2 Adet Yumurta ( sarısı yüzüne)
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Fincan Çörekotu ( biraz eksik)
Yarım Demet Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz( peynir tuzsuz ise artırın çok tuzlu ise azaltın)
1.5 tatlı kaşığı tatlı pulbiber
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay kaşığı karbonat( silme)
Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için
Yumurta sarısı içine 1 çay kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
Un , kabartma tozu ve karbonat hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.Unu azar azar kabartma tozu ve karbonatla birlikte ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.10 dakika dinlendirin.( üzerini kapatmaya gerek yok yoğurma kabında bekleyebilir)
Ben Hamura resimlerde gördüğünüz gibi bu şekli verdim.Siz İstediğiniz şekli verebilirsiniz.İçine bir çay kaşığı pudra şekeri eklenmiş iyice karıştırılmış yumurta sarısını sürün.Çatalla küçük çizik atın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Sıcakken tepsiden çıkarmayın iyice soğumasını bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder