PORTAKALLI KEK TARİFİ
PORTAKALLI KEK NASIL YAPILIR?
Malzemeler
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağından Biraz Eksik Sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Portakal Suyu
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Portakal Rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 3.5 su bardağı azar azar kontrollü ekleyiniz.)
Üzeri İçin
Pudra Şekeri
Karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvı yağı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin. portakal suyu limon suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın.
Elenmiş unun üzerine kabartma tozunu ekleyerek azar azar ilave edin.Yağlanmış kek kalıbına ( istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz borcam , kek kalıbı , kelepçeli kek kalıbı , tart kalıbı tercihinize kalmış)kek hamurunu boşaltın ve yavaşça 2 - 3 kez kalıbı tezgaha vurdurun.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.İlk yarım saat fırını açmayınız fırın ayarını değiştirmeyiniz.Benim fırınımda kek yaklaşık 50 dakikada pişti.Fırına göre değişir.Kontrollü pişiriniz.Bıçak yada kürdan testi yapıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarınız.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiniz.Kekin üzerini kapatmayınız .Buharlanıp Pudra şekeri dağılıp eriyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder