LEOPAR DESENLİ KURABİYE TARİFİ ( BİSKÜVİ TADINDA)
LEOPAR DESENLİ KURABİYE ( BİSKÜVİ TADINDA) NASIL YAPILIR?
Malzemeler
125 gr Margarin(yarım paket)
1 Çay Bardağı Tozşeker
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Buğday Nişastası(biraz eksik)
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu(silme)
1 Paket Vanilya
1.5 Yemek Kaşığı Kakao
Çay Kaşığı Ucunda Yeşil Gıda Boyası (sulandırılmış)
Aldığı kadar Un
NOT: EğerYeşil gıda boyası Kullanmak istemiyorsanız yerine deseni koyu kahverengi ve açıkkahverengi olarak yapabilirsiniz .
Hazırlanışı
Yoğurma kabına şekeri ,yumurtayı , sıvıyağı
ve margarini ekleyip karıştırdıktan sonra nişastayı ve vanilyayı ilave
edin.Karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip yumuşak (
kulak memesi kıvamında ) ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurdan portakal büyüklüğünde iki parça alın. Birine kakaoyu ekleyip rengini alana kadar yoğurun. Diğerine ( biraz daha küçük olabilir) çay kaşığı ucunda sulandırılmış yeşil gıda
boyası ekleyin.Rengini alana kadar yoğurun.Diğer parçası hamur rengi
kalıyor.Üç renkli kurabiye hamuru oluyor.
Kakaolu hamuru streç film üzerinde uzun şekilde açın
Yeşil hamuru tezgah üzerinde alt ve üstüne streç film koyarak şerit şeklinde yuvarlayın.
Kakaolu hamurun ortasına ortasına yerleştirin. Hamuru kenarlarından kapatıp şekli verin.Buzdolabının buzluk kısmında 15 dakika bekletin.. Böylece kesmesi daha kolay olacaktır.
Daha sonra deseni oluşturmak için hamuru ince ince kesin.
Beyaz renkli hamuru streç film üzerinde üzerine streç koyup oklava yada merdane ile açın.
Kakaolu yeşilli hamurları resimde gördüğünüz gibi hamurun üzerine yerleştirin.
Hamurun üzerine tekrar streç film kapatarak oklavayla yada merdaneyle açın.. Bu şekilde hamur şeklini alacaktır.
Hamuru istediğiniz kalıpla çok kalın olmayacak şekilde kesin .Kurabiyeleri tezgahtan spatula yada kahvaltı bıçağı yardımı ile alın.Tepsiye taşıması zor oluyor biraz:) Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişlrin.
Fırında çok fazla tutmayın hemen kızarıyor kontrollü pişirin:)
Yeşil hamuru tezgah üzerinde alt ve üstüne streç film koyarak şerit şeklinde yuvarlayın.
Kakaolu hamurun ortasına ortasına yerleştirin. Hamuru kenarlarından kapatıp şekli verin.Buzdolabının buzluk kısmında 15 dakika bekletin.. Böylece kesmesi daha kolay olacaktır.
Daha sonra deseni oluşturmak için hamuru ince ince kesin.
Beyaz renkli hamuru streç film üzerinde üzerine streç koyup oklava yada merdane ile açın.
Kakaolu yeşilli hamurları resimde gördüğünüz gibi hamurun üzerine yerleştirin.
Hamurun üzerine tekrar streç film kapatarak oklavayla yada merdaneyle açın.. Bu şekilde hamur şeklini alacaktır.
Hamuru istediğiniz kalıpla çok kalın olmayacak şekilde kesin .Kurabiyeleri tezgahtan spatula yada kahvaltı bıçağı yardımı ile alın.Tepsiye taşıması zor oluyor biraz:) Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişlrin.
Fırında çok fazla tutmayın hemen kızarıyor kontrollü pişirin:)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder