Malzemeler
1 Su Bardağı Sıvıyağ
3.5 Su Bardağı Ilık Süt
1 Fincan Su
1 Yumurta
1 Yumurta
1 Paket Maya( Tercihim Yaş Maya)
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Şeker
Alabildiği Kadar Un
Çörek Otu
Hazırlanışı
Sütü Yağı Suyu Mayayı( Hazır Maya İse Direk, Yaş Maya İse Eritip) Ve Yumurta Beyazını( Sarısı Yüzüne) kabınıza Koyun. Biraz Un ekleyip üzerine tuz ve şekeri koyun .Unuda Ekleyip Kulak memesi Kıvamına Gelene Kadar Yoğurun .Hamurun Üzerini Ve Kenarlarını Sıkıca Sarıp 1 saat Ilık Biryerde Bekletin..Hamurdan Mandalina Büyüklüğünde Parça Koparıp Açıın Ve içine Bıçak Yardımıyla tereyağı sürün.Açmaları Tepsiye Koyun Üzerine Yumurta Sarısı sürüp Çörek Otu serpiştirdikten sonra Sonra 5 Dakika Bekletin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında açmaları pişirin.
AfiyetOlsun:)
AfiyetOlsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder