-->

27 Temmuz 2013 Cumartesi

KÖMBE


KÖMBE TARİFİ - KÖMBE NASIL YAPILIR?
Hatay Kömbesi






Malzemeler

250 gram Bitkisel Yağ( Vita)(mutlaka)
2 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 su Bardağı Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Yoğurt(silme)
2 Yemek Kaşığı İrmik
2 Yemek Kaşığı Tahin
2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
3 Tatlı Kaşığı Tarçın
2 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Tatlı Kaşığı Zencefil
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Damla Sakızı
1 Tatlı Kaşığı Toz Karanfil
1 Çay Kaşığı Muskat(rendelenecek)
Yarım çay Kaşığı Yenibahar
Yarım paket Hamur Kabartma Tozu ( fazla olursa şekil bozulur)(koyulmasada olur)
Alabildiğince Un
Susam

Hazırlanışı











Vita yağını Eritip Yoğurma Kabına Alın.Sıvıyağı,Sütü,Yoğurdu Şekeri ,Tahini,İrmiği Hindistan Cevizini Ve Kömbe Baharatlarını da Ekleyip Karıştırın.Kabartma Tozunu İlave Edin. Yumuşak hamur elde edene kadar unu azar azar ekleyerek yoğurun..Hamuru 10 dk Dinlendirin.Hamurdan, Mandalina Büyüklüğünde Parçalar Koparıp Bir tarafını susama batırın, ardından susamlı yüzü gelecek şekilde kalıba koyun ve bastırın. Ters çevirip kalıptan çıkartın.Kömbeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize fotoğraflarımızda olduğu gibi dizin...Önceden Isıtılmış 200 Derecelik Fırını,Kömbeleri Fırına Koyduktan Sonra 170 dereceye düşürün.Üzerleri  kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan Kömbelerimizi tepsilerinden genişçe bir beze veya mutfak havlusuna alın ve soğuduktan sonra, hava almayan saklama kaplarında saklaya bilirsiniz.Dilediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Olsun:)









Hiç yorum yok: