KREPLİ BOHÇA KEBABI TARİFİ
Ben Yanına Şişte Patates Ve Pirinç Pilavı Servisi Yaptım
KREPLİ BOHÇA KEBABI NASIL YAPILIR
Krep Malzemeleri
2Yumurta1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Süt
1 Şişe Soda
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
2 Su Bardağına Yakın Un
İç Malzemesi
300 gr küçük Kuşbaşı et
1 Soğan(Büyük boy)
2 adet Yeşil Biber (orta boy)
2 Adet Domates(orta boy)
1 Su Bardağı Garnitür
2 Çay Kaşığı Karabiber(silme)
1 Tatlı Kaşığı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Köri(Silme)
Tuz
Beşamel Sosu
1.5 su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz,Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1.5 su Bardağı Süt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz,Karabiber
Üzerinin sosu için
1 Yemek Kaşığı Tereyağı1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Önce Krepleri Hazırlamak İçin Yumurta Süt Soda Yağ ve tuzu kaba ekleyip çırpın.Unu Ekleyip Çırpmaya Devam Edin.Akışkan Bir Hamur Elde Ettikten Sonra Isınmış Krep Tavasını yağlayıp bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacak.Krepinizi Bu esnada çevirin.Orta Ateşte Pişirin.
Etleri tencereye alın. Sulanınca altını kısın yarım fincan su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Etler suyunu çekince tuz, soğan, biber ve domatesi ekleyin. Daha Sonra baharatları İlae edin .Suyunu çekincealtını kapatın.Kreplerden birini yuvarlak bir kasenin içine serin.Krepin orta kısmına 3 yemek kaşığı kadar iç harcından koyun. Krepin kenarlarını ortaya doğru toplayarak harcın üzerini kapatın.Doldurulmuş krepleri. yağlanmış borcama ters çevirin.
Beşamel Sos İçin tereyağını eritin. İçine unu
koyup biraz kavurun. soğuk sütü ekleyip hızlıca
karıştırın topaklanma olmasın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kaynamaya
başlayınca altını kapatın. Katı olursa biraz daha süt ekleyin
beşamel sostan her bohçanın üzerine 2 yemek kaşığıkoyup yayın.
200 derecelik fırında soslar kızarana kadar pişirin
fırından çıkartıtıktan sonra kavrulmuş 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı salçalı sosdan gezdirip üzerine kaşar peyniri serpin
Sıcak Olarak Servis Yapın
Sıcak Olarak Servis Yapın
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder