Malzemeler
250 gr.
Tavukgöğsü
2 adet orta boy kemer patlıcan
1 adet kuru soğan ( biraz büyükçe olsun)
3 diş sarımsak
½ konserve garnitür.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı Toz Zencefil
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz ve Karabiber.
Pilavı İçin ;
2 Su Bardağı Pilavlık pirinç ( Ben uzun tane pirinç tercih ettim )
1 çay kaşığı karabiber.
1 yemek kaşığı tereyağı
Ayarında sıcak su.
2 adet orta boy kemer patlıcan
1 adet kuru soğan ( biraz büyükçe olsun)
3 diş sarımsak
½ konserve garnitür.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı Toz Zencefil
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz ve Karabiber.
Pilavı İçin ;
2 Su Bardağı Pilavlık pirinç ( Ben uzun tane pirinç tercih ettim )
1 çay kaşığı karabiber.
1 yemek kaşığı tereyağı
Ayarında sıcak su.
Hazırlanışı
Tavukgöğsünü minik kuşbaşı halinde
doğrayın. Derin bir tava içinde tereyağını kızdırın ve tavukları ilave edip
kavurun, renkleri dönüşünce hemen soğanı ince ince, küp küp doğrayın ve tavaya
ilave edin birlikte pişirmeye devam edin. Soğanın rengi pembeleşince balı da ilave
edip kısa bir süre karıştırın salçayıda ekleyip salça rengini verene kadar karıştırmaya devam edin.ardından baharatları da ekleyip tekrar karıştırın.
Baharatların, kokusu geldiğinde Garnitürü ve minik minik doğranmış
sarımsakları ilave edin ve son olarak tuzunu ve karabiberini arzunuza göre ekleyip hafifçe alt üst karıştırın, tavanın kapağını kapatıp kısık
ateşte 4 dk. Pişirin.
Pilav;
İyice yıkanmış ve sıcak suda 25 dk. bekletmiş olduğunuz pirinçleri süzün ve
tencereye tereyağını erittikten sonra alıp kavurun (lezzet
püf noktası: Bekletme suyuna aldığınız pirinçlere 5 adet kuru karanfil tanesi
ve 3 adet kakule tanesi ilave edin ve birlikte süzüp kavurun, pişirme suyunu
eklemeden önce bir kaşık yardımıyla kakule ve karanfil tanelerini çıkarıp atın)
Pirinçler birbirine yapışınca karabiberi ilave
edip iyice karıştırın. Daha sonra ılık suyunu ilave edin ve kaynama noktasına
ulaştığında kapağını kapatıp pilav pişirme modunda en kısık ateşte 13 dakika
pişirin.
Servis;
Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına ince ince doğrayın. Izgara tavada
önlü arkalı hafif kızartın
Büyükçe ve derin bir kâseyi ıslatın, patlıcanları karşılıklı uzunlamasına dizin.
Küçük plastik kâse veya ufak daire kalıbını, patlıcanları dizmiş olduğunuz
büyükçe kâsenin tam ortasına gelecek şekilde ters çevirip yerleştirin. Küçük kâsenin
çevresini patlıcanları bozmadan pişirdiğiniz pilavla doldurun ve hafif
bastırın. Patlıcanların sarkan kısımlarını üzerine kapatın. Servis tabağını
kâsenin üzerine kapatıp ters çevirin ve kâseyi kaldırın. Kubbenin içindeki
küçük plastik kâseyi de dikkatlice çıkartın ve onun yerine pişirdiğiniz
tavukları koyun ve süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder