HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI TARİFİ
HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Haşhaş
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Süt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Adet Limonun Rendesi
Şerbeti İçin
2 Su Bardağı Tozşeker
2.5 Su Bardağı Su
2- 3 Damla Limon
Üzeri İçin
2 Paket Krem Şanti
1.5 Su Bardağı Soğuk Süt
Hazırlanışı
Şerbet için tencerenin içine tozşekeri ve suyu koyup karıştırın.Ocağa alın.Orta ateşte kaynadıktan sonra altını kısın.Limon damlatıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.Soğumaya Bırakın.
Tatlı sıcak Şerbeti soğuk olacak .
Revani için karıştırma kabına yumurtaları ekleyip iyice çırpın.Tozşekerini ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Sıvıyağı ve sütüde ilave edip çırpmaya devam edin.İrmik , haşhaş , elenmiş un , elenmiş kabartma tozu , vanilya , limon rendesini ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış büyük boy borcama dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. ( yaklaşık 25 - 30 dakika) ( kontrollü pişiriniz.)
Fırından çıkartıp 2- 3 dakika dinlendirdikten sonra bıçak yardımı ile dilimleyin.Soğuk şerbeti kepçe yardımı ile üzerinde gezdirin .Şerbeti tam çekene kadar bekletin.Haşhaşlı Revaninin üzerini krem şanti ile süsleyip servis yapabilirsiniz .
Afiyet Olsun:)
Sünger Gibi Yumuşacık Revani Tarifi... Kıvamı ve lezzeti tam yerinde harika bir revani tarifi önerim var :)
Haşhaşlı Revani Tatlısı : http://ye-mek.net/tarif/hashasli-revani
Haşhaşlı Revani Tatlısı : http://ye-mek.net/tarif/hashasli-revani
Sünger Gibi Yumuşacık Revani Tarifi... Kıvamı ve lezzeti tam yerinde harika bir revani tarifi önerim var :)
Haşhaşlı Revani Tatlısı : http://ye-mek.net/tarif/hashasli-revani
Haşhaşlı Revani Tatlısı : http://ye-mek.net/tarif/hashasli-revani
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder