KIYIR KIYIR TUZLU KURABİYE TARİFİ
KIYIR KIYIR TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
Malzemeler
250 gr Margarin (mutlaka oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( sarısı üzerine)
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Paket Vanilya
1 Paket Vanilya
2 Yemek kaşığı sirke (silme)
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Yoğurma
Kabına margarini, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu koyup
iyice karıştırın.Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi
yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurdan parçalar
koparıp istediğiniz şekli verin.Ben Bu Şekli Tercih Ettim.Siz
İstediğiniz Şekli Verebilirsiniz. Şeklimi hamuru merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açtıktan sonra tırtıklı kesici ile kestim.Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt
serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı 1 çay kaşığı pudra şekeri karışımını bol susama batırın. ( Susam olarak bunu tercih ettim beyaz da kullanabilirsiniz .Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar
pişirin.Soğumadan tepsiden çıkarmayınız.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder