-->

10 Şubat 2018 Cumartesi

HAŞHAŞLI KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ

HAŞHAŞLI KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ

HAŞHAŞLI KAKAOLU ISLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

 


 

 Malzemeler

 1 Paket Margarin
2 Yumurta
1 Paket Kakao
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Haşhaş
Aldığı Kadar Un

 

 

Şerbeti İçin

  3su bardağı su
           2.5 su bardağı şeker    
 

 Hazırlanışı




 İlk Olarak
Şerbet için tencerenin içine tozşekeri ve suyu koyup karıştırın.Ocağa alın.Orta ateşte kaynadıktan sonra altını kısın. 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.Soğumaya Bırakın.
Tatlı sıcak Şerbeti soğuk olacak .
  Margarini ( oda ısısında) ve şekeri ekleyip yoğurun . Diğer malzemeleri de ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur  yoğurun.Hamurdan Ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayın  biraz yassı şekil verin. Önce Yumurta Beyazına sonra Haşhaşa bulayın. Parmağınızla ortasına batırın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Hafif Ilıdıktan sonra Hemen Kurabiyeleri Borcama Alın soğuğa yakın ılık Şerbeti  kepçe yardımı ile tek tek  Üzerine Dökün. 1 Saat kadar oda sıcaklığında bekletin ardından 2-3 saat Buzdolabında Dinlendirdikten Sonra Servis Yapabilirsiniz. 
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: