-->

10 Şubat 2018 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ ( DAMLA SAKIZLI)

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ ( DAMLA SAKIZLI)

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI NASIL YAPILIR?

 


 Malzemeler

250 gr kadayıf
4 Yemek Kaşığı Tozşeker
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Kırık Ceviz

 

Muhallebisi İçin

4 Su Bardağı Süt  
3 Yemek Kaşığı Un
3 Tatlı Kaşığı Nişasta 
1 Çay bardağı Tozşeker
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya 
1 Paket Krema
2 Yemek Kaşığı Damla sakızı Macunu ( isteğe bağlı)

 

 

Hazırlanışı






İlk olarak Kadayıfı Buzdolabının dondurucu kısmında 1 saat bekletin.Bu şekilde kırılması cok daha kolay olacaktır.Genişçe teflon tavanın içine önce tereyağını ilave edin.Eridikten sonra şekeri ve kırılmış kadayıfı ekleyin.Kadayıf pembeleşene kadar hiç bırakmadan karıştırıp kavurun .Son olarak cevizi ilave edip karıştırın  altını kapatın .Hemen ısıya dayanıklı bir kabın içine boşaltın.Muhalebisi için vanilya , krema , damla sakızı macunu hariç  ( damala sakızı macunu isteğe bağlı)diğer malzemeleri tencereye ilave edip  sürekli karıştırırarak pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 4 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.Vanilya, krema, damla sakızı macununu ilave edip mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın.Orta boy Borcama  kadayıfın yarısını dökün.Heryere eşit şekilde yayın.Üzerine kremayı döküp düzeltin.Kalan kadayıflarıda kremanın üzerine döküp yayın.Yarım saat oda ısısında beklettikten sonra buzdolabına alın.2-3 Saat sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: