-->

10 Şubat 2018 Cumartesi

MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ

MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ 

MAYASIZ POĞAÇA  NASIL YAPILIR?




 Malzemeler

250 gr Margarin -1 Paket ( yumuşamış yada eritilip soğutulmuş)
2 Adet Yumurta ( birinin sarısı yüzü için)
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1.5 Yemek Kaşığı Sirke ( silme)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Dolusu Tuz
Aldığı Kadar Un
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
Yarım Demet Maydanoz
Susam

 

Hazırlanışı


Yoğurma kabına un ,kabartma tozu ve karbonat hariç tüm malzemeleri İlave edin . Karıştırın.Un üzerine  kabartma tozunu da  ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda biraz açın.Peynir karışımından biraz koyup şeklinizi verin.Tepsiye biraz aralıklı olarak yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı( yumurta sarısı içine bir çay kaşığı pudra şekeri ekleyip iyice karıştırın yüzünün daha çok kızarmasını sağlayacaktır) sürüp çatalın tersiyle şekil verip susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: