MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ
MAYASIZ POĞAÇA NASIL YAPILIR?
Malzemeler
250 gr Margarin -1 Paket ( yumuşamış yada eritilip soğutulmuş)
2 Adet Yumurta ( birinin sarısı yüzü için)
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1.5 Yemek Kaşığı Sirke ( silme)
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Dolusu Tuz
Aldığı Kadar Un
1 Su Bardağı Beyaz Peynir
Yarım Demet Maydanoz
Susam
Hazırlanışı
Yoğurma kabına un ,kabartma tozu ve
karbonat hariç tüm malzemeleri İlave edin . Karıştırın.Un üzerine kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir
hamur yoğurun.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda
biraz açın.Peynir karışımından biraz koyup şeklinizi verin.Tepsiye
biraz aralıklı olarak yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı( yumurta sarısı içine bir çay kaşığı pudra şekeri ekleyip iyice karıştırın yüzünün daha çok kızarmasını sağlayacaktır) sürüp çatalın tersiyle şekil
verip susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder