AZ YAĞDA KABAK MÜCVER TARİFİ
AZ YAĞDA KABAK MÜCVER NASIL YAPILIR?
Güzel bir Mücver tarifim var Az yağda kızarmış Tam Buğday unlu Dereotlu ..
Malzemeler
3 adet orta boy kabak
4-5 dal taze soğan ( sadece yeşil kısımları)
1 çay bardağı yarım yağlı rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 yemek kaşığı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat(silme)( veya yarım paket kabartma tozu)
Yarım demet dereotu
2 tatlı kaşığı pulbiber
4-5 dal taze soğan ( sadece yeşil kısımları)
1 çay bardağı yarım yağlı rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 yemek kaşığı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat(silme)( veya yarım paket kabartma tozu)
Yarım demet dereotu
2 tatlı kaşığı pulbiber
2 tatlı kaşığı Tuzot(silme)(veya tuz)
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta
Kızartmak için: 1.5 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Suyunu iyice
sıkın. Rendelenmiş Peyniri , İnce ince doğranmış soğanı, ve dereotunu ilave
edin.
Un ve karbonatı(veya kabartma tozunu) ekleyip karıştırın.
Baharatları ve tuzotu ekleyin. (Peynir tuzlu ise tuzu kontrollü ekleyin))
Son olarak yumurtayı ilave edip karıştırın.
Tavaya yağı koyup kızdırın.
Mücver harcından 1 yemek kaşığı kadar alıp avuç içinizde köfte şekli verip bastırın ..
Orta ateşte altlı üstlü kızartın.Havlu Kağıt serili tabağa alın.Sıcak Yada Soğuk Servis Yapabilirsiniz
Un ve karbonatı(veya kabartma tozunu) ekleyip karıştırın.
Baharatları ve tuzotu ekleyin. (Peynir tuzlu ise tuzu kontrollü ekleyin))
Son olarak yumurtayı ilave edip karıştırın.
Tavaya yağı koyup kızdırın.
Mücver harcından 1 yemek kaşığı kadar alıp avuç içinizde köfte şekli verip bastırın ..
Orta ateşte altlı üstlü kızartın.Havlu Kağıt serili tabağa alın.Sıcak Yada Soğuk Servis Yapabilirsiniz
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder