-->

26 Mayıs 2017 Cuma

KARAMELLİ DONDURMA TARİFİ

KARAMELLİ DONDURMA TARİFİ 

KARAMELLİ DONDURMA NASIL YAPILIR?

 

 


 

Malzemeler

4 Su Bardağı  Tam Yağlı Süt
1 Kutu Krema ( 200 ml)
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yemek Kaşığı saf Salep Tozu


Hazırlanışı







 







 

Tozşekeri bir tencereye ilave edin. Orta ateşte  karıştırmadan eritin. Eridiğinde ve altın rengini aldığında altını kapatın.Salepi sütün içine ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karamele sütlü karışımı azar azar ekleyin.Tencereyi tekrar ocağa koyun. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.( sütü dökerken şeker sertleşebilir endişelenmeyinsürekli karıştırın  süt ısındıkça kıvamına gelecektir ) Tencereyi ocaktan alın soğuyana kadar arada bir karıştırın.İyice soğuduktan sonra kremayı ekleyip  karıştırın.Karışımı geniş plastik bir kaba ilave edip buzluğa koyun.Yaklaşık  2 Saat beklettikten sonra çıkarıp mikserin hamur yoğurma aparatı ile ( yoksa çatal ile) karıştırın.Aynı işlemi 2 -3 defa yapın.Katılaşana kadar buzlukta beklettikten sonra ( en az 9-10 saat buzlukta bekletin.)servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun:) 
Not : Salep mutlaka ama mutlaka saf salep tozu  olmalı hazır pakette satılanlardan olmaz.


 ********

 Krema kullanmadan da yapabilirsiniz ..

 Saleple birlikte 1 tatlı kaşığı  nişastayı sütün içine ekleyip karıştırın.Hazırladığınız karamele sütlü karışımı azar azar ekleyin.Tencereyi tekrar ocağa koyun. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.( sütü dökerken şeker sertleşebilir endişelenmeyinsürekli karıştırın  süt ısındıkça kıvamına gelecektir ) Tencereyi ocaktan alın soğuyana kadar arada bir karıştırın..Karışımı geniş plastik bir kaba ilave edip buzluğa koyun.Yaklaşık  2 Saat beklettikten sonra çıkarıp mikserin hamur yoğurma aparatı ile ( yoksa çatal ile) karıştırın.Aynı işlemi 2 -3 defa yapın.Katılaşana kadar buzlukta beklettikten sonra ( en az 9-10 saat buzlukta bekletin.)servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun:)
Not : Salep mutlaka ama mutlaka saf salep tozu  olmalı hazır pakette satılanlardan olmaz.


Hiç yorum yok: