KARAMELLİ DONDURMA TARİFİ
KARAMELLİ DONDURMA NASIL YAPILIR?
Malzemeler
4 Su Bardağı Tam Yağlı Süt
1 Kutu Krema ( 200 ml)
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yemek Kaşığı saf Salep Tozu
Hazırlanışı
Tozşekeri bir tencereye ilave edin. Orta ateşte karıştırmadan eritin. Eridiğinde ve altın rengini aldığında altını kapatın.Salepi sütün içine ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız karamele sütlü karışımı azar azar ekleyin.Tencereyi tekrar ocağa koyun. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.( sütü dökerken şeker sertleşebilir endişelenmeyinsürekli karıştırın süt ısındıkça kıvamına gelecektir ) Tencereyi ocaktan alın soğuyana kadar arada bir karıştırın.İyice soğuduktan sonra kremayı ekleyip karıştırın.Karışımı geniş plastik bir kaba ilave edip buzluğa koyun.Yaklaşık 2 Saat beklettikten sonra çıkarıp mikserin hamur yoğurma aparatı ile ( yoksa çatal ile) karıştırın.Aynı işlemi 2 -3 defa yapın.Katılaşana kadar buzlukta beklettikten sonra ( en az 9-10 saat buzlukta bekletin.)servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun:)
Not : Salep mutlaka ama mutlaka saf salep tozu olmalı hazır pakette satılanlardan olmaz.
Not : Salep mutlaka ama mutlaka saf salep tozu olmalı hazır pakette satılanlardan olmaz.
********
Krema kullanmadan da yapabilirsiniz ..
Saleple birlikte 1 tatlı kaşığı nişastayı sütün içine ekleyip karıştırın.Hazırladığınız karamele sütlü karışımı azar azar ekleyin.Tencereyi tekrar ocağa koyun. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.( sütü dökerken şeker sertleşebilir endişelenmeyinsürekli karıştırın süt ısındıkça kıvamına gelecektir ) Tencereyi ocaktan alın soğuyana kadar arada bir karıştırın..Karışımı geniş plastik bir kaba ilave edip buzluğa koyun.Yaklaşık 2 Saat beklettikten sonra çıkarıp mikserin hamur yoğurma aparatı ile ( yoksa çatal ile) karıştırın.Aynı işlemi 2 -3 defa yapın.Katılaşana kadar buzlukta beklettikten sonra ( en az 9-10 saat buzlukta bekletin.)servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun:)
Not : Salep mutlaka ama mutlaka saf salep tozu olmalı hazır pakette satılanlardan olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder