İFTAR VE SAHUR SOFRALARI İÇİN KARIŞIK HOŞAF TARİFİ TAM ÖLÇÜ
İFTAR VE SAHUR SOFRALARI İÇİN KARIŞIK HOŞAF NASIL YAPILIR? TAM ÖLÇÜ
Hoşaf ; Ramazan ayında hem enerji hem su ihtiyacınızı karşılayacaktır..
Malzemeler
1.5 Su Bardağı Kuru Kayısı
1.5 Su Bardağı Kuru Üzüm
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Fincan Kuşüzümü
1 Fincandan biraz eksik Kuru Yaban Mersini
3 Litre Su
1 Adet Kabuk Tarçın
7-8 Adet Karanfil
Hazırlanışı
Kuru Meyveleri Yıkayıp Süzün.Kayısıları dörde bölün.Büyük tencerenin içine 3 litre kaynamış suyu ilave edin.İlk Olarak kuru üzümü ekleyip 15 dakika pişirin. Kuru kayısı ,kuru yabanmersini ve kuş üzümünü ilave edin.Ardından kabuk tarçın , karanfil taneleri ve Tozşekeri ekleyin.Kuru meyveler hafif çatlayana kadar pişirin.Kabuk tarçını ve karanfil tanelerini çıkarın.Kuru meyveler Pişince ocaktan alın.Soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder