LİMONLU DONDURMA TARİFİ( HAKİKİ DONDURMA TADINDA)
LİMONLU DONDURMA NASIL YAPILIR?( HAKİKİ DONDURMA TADINDA)
Malzemeler
2 Su Bardağı Soğuk Tam Yağlı Süt
1 Kutu Krema ( 200 ml)
1 Su Bardağı Tozşeker
2 Adet Orta Boy Limon suyu ve kabuğunun rendesi ( rendesi isteğe bağlı)
1 Yemek Kaşığı saf Salep Tozu
1 Çay Kaşığı Zerdeçal
Hazırlanışı
Limon Kabuğunun rendesini buzdolabının buzluk kısmında dondurun.( rendenin ince kısmında rendelenmiş olacak - isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
Sütün yarısını Tencereye ilave edin.Tozşekeri ekleyip kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın.Buzdolabında iyice soğuyana kadar soğutun.Kalan Süt ile kremayı çırpın.Diğer Malzemeleri sırasıyla ( resimlerde gördüğünüz gibi)ekleyip karıştırın.Karışımı geniş plastik bir kaba ilave edip ağzı açık kapatığını kapatmadan buzluğa koyun.Yaklaşık 2 Saat beklettikten sonra çıkarıp mikserin hamur yoğurma aparatı ile ( yoksa çatal ile) karıştırın.Aynı işlemi 2 -3 defa yapın.Katılaşana kadar buzlukta beklettikten sonra ( en az 9-10 saat kapağını kapatıp buzlukta bekletin.)servis yapabilirsiniz..
Sütün yarısını Tencereye ilave edin.Tozşekeri ekleyip kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın.Buzdolabında iyice soğuyana kadar soğutun.Kalan Süt ile kremayı çırpın.Diğer Malzemeleri sırasıyla ( resimlerde gördüğünüz gibi)ekleyip karıştırın.Karışımı geniş plastik bir kaba ilave edip ağzı açık kapatığını kapatmadan buzluğa koyun.Yaklaşık 2 Saat beklettikten sonra çıkarıp mikserin hamur yoğurma aparatı ile ( yoksa çatal ile) karıştırın.Aynı işlemi 2 -3 defa yapın.Katılaşana kadar buzlukta beklettikten sonra ( en az 9-10 saat kapağını kapatıp buzlukta bekletin.)servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun:)
Not : Salep mutlaka ama mutlaka saf salep tozu olmalı hazır pakette satılanlardan olmaz.
Not : Salep mutlaka ama mutlaka saf salep tozu olmalı hazır pakette satılanlardan olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder