-->

13 Kasım 2013 Çarşamba

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

KANDİL SİMİDİ TARİFİ - KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

1 Paket Margarin
2 Yumurta Sarısı(Akı Yüzüne)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Yemek Kaşığı Sirke
2 Yemek Kaşığı Mahlep
1 Yemek Kaşığı Şeker 
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
Susam
Un

Hazırlanışı






Karıştırma kabına yumurta sarılarını eritilmiş margarini, sıvıyağı, yoğurdu, mahlebi,  sirkeyi tuzu ve şekeri ilave edin. Üzerine azar azar un ekleyerek yoğurun, kıvama gelene kadar un ekleyin. Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli verin, Önce yumurta akına bulayıp sonra susama batırın .Yağlı Kağıt Serili  fırın tepsisine dizip 180 derecelik ısıda pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: