-->

27 Ocak 2013 Pazar

YUFKALI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ


 

Malzemeler

3 Yufka
1 Kalıp Beyaz Peynir
İsteğe  Göre Maydanoz
1 Yumurta
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Kabartma Tozu
Üzeri İçin Haşhaş

Hazırlanışı

  Peynir harcını hazırlayın .Kabın içine yağı yumurta akını(sarısı yüzüne)  ve kabartma tozunu ekleyip  çırpın.Yufkanın birini tüm olarak açın  yumurtalı yağlı harcı yufkanın üzerine yayın .Diğer iki yufkadada harcı kullanacağımız için hepsine yetecek şekilde yayın.Yufkayı üç parçaya kesin resimde görüldüğü gibi yapın.Dilerseniz farklı şekillerdede yapabilirsiniz.Önceden Isıtılmış 180 derecelik fırında  pişirin

Afiyet Olsun:) 

 

   

 


Hiç yorum yok: