-->

22 Ocak 2013 Salı

ZENCEFİLLİ TARÇINLI BİSKÜVİ TARİFİ




Malzemeler

4 Yemek  Kaşığı Tereyağı 
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Zencefil
 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un 

Hazırlanışı

  Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, üzerine yumurtayı, sonra yoğurdu, zencefili, tarçını, pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin. Mikserle orta ayarda karıştırın. Krema oluşumundan sonra, Unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar elinizle yoğurun. Düz ve az yağlı bir zemin üzerine çok ince bir şekilde oklava veya merdane yardımıyla hamuru acın, kalıplarla hamura şekil verdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin .Önceden Isıtılmış 180 derecelik fırında bisküvilerimiz hafif  veya tam kızarana kadar (arzunuza göre) pişirin..

Afiyet olsun:)

  






Hiç yorum yok: