-->

16 Aralık 2014 Salı

HAŞHAŞLI KAKAOLU KURABİYE

HAŞHAŞLI KAKAOLU KURABİYE  TARİFİ

HAŞHAŞLI KAKAOLU ISLAK  KURABİYE NASIL YAPILIR


Malzemeler
1 Paket Margarin
2 Yumurta
1 Paket Kakao
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Haşhaş
Aldığı Kadar Un

Şerbeti İçin
    2 ,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker    

Hazırlanışı

İlk Olarak Margarini ve şekeri ekleyip yoğurun . Diğer malzemeleri de ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan Ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayın  biraz yassı şekil verin. Önce Yumurta Beyazına sonra Haşhaşa bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Ilıdıktan sonra Kurabiyeleri Borcama Alın  ılık Şerbeti Üzerine Dökün.2-3 saat Buzdolabında Dinlendirdikten Sonra Servis Yapabilirsiniz. Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: