-->

22 Haziran 2016 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR?

 

 




 Malzemeler

3 Kilo Reçellik (küçük) çilek
3 kilo şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu


Hazırlanışı










Bir gece önceden çilekleri yıkayıp ayıklayın.Kaynatacağınız geniş bir tencereye dökün.Üzerine şekeri döküp  sabaha kadar buzdolabında  bekletin.
Tencereyi Ocağa Koyun ve Şeker eriyene kadar kısık ateşte kaynatmaya başlayın.
Ara sıra karıştırıp üzerinde olusan köpükleri alın.İstediğiniz kıvama geldiğinde limon tuzunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.Geniş Bir Tepsiye Döküp 2-3 saat Güneşe Bırakın.Güneşte reçeliniz fazla kararmadan güzel bir renkde pişecektir. Bu Yöntem Diğer Reçel Yapımlarınızdada geçerlidir.Hemen Tüketmeyecekseniz Kavanozlara sıcakken doldurup kapağını kapatıp ters çevirin ve  soğumasını bekleyin. Hemen Tüketmeye Başlayacaksanız kavanozlara doldurup soğuyana kadar bekleyin sonra kapağını kapatın. 

 Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: