-->

17 Haziran 2016 Cuma

TUZLU KURABİYE TARİFİ

TUZLU KURABİYE TARİFİ 

TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR ?


Malzemeler


250 gr Margarin ( 1 Paket)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( sarısı üzerine)
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Yemek kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığından biraz eksik tuz
Alabildiği kadar un

Üzeri İçin 

1 Yumurta Sarısı 
1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Susam

 

Hazırlanışı 

 






 

 

 

Yoğurma Kabına margarini, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın.Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp resimde Görüldüğü Gibi Şekil Verin.Ben Bu Şekli Tercih Ettim.Siz İstediğiniz Şekli Verebilirsiniz.Hazırladığnız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sıvıyağ karışımını sürüp susam serpin.Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar  pişirin.

Afiyet Olsun:)




 


Hiç yorum yok: