-->

20 Mayıs 2017 Cumartesi

AZ YAĞDA KABAK MÜCVER TARİFİ

AZ YAĞDA KABAK MÜCVER TARİFİ 

AZ YAĞDA KABAK MÜCVER NASIL YAPILIR?

 

Güzel bir Mücver tarifim var  Az yağda kızarmış Tam Buğday unlu Dereotlu ..

 



Malzemeler 

 3 adet orta boy kabak
  4-5 dal taze soğan ( sadece yeşil kısımları)
1 çay bardağı yarım yağlı rendelenmiş kaşar peyniri
  5-6 yemek kaşığı  tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat(silme)( veya yarım paket kabartma tozu)
Yarım demet dereotu
  2 tatlı kaşığı pulbiber
2 tatlı kaşığı Tuzot(silme)(veya tuz)
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta


 Kızartmak için: 1.5 çay bardağı zeytinyağı



 

Hazırlanışı 

 



Kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Suyunu iyice sıkın. Rendelenmiş Peyniri , İnce ince doğranmış soğanı, ve dereotunu ilave edin.
Un ve karbonatı(veya kabartma tozunu) ekleyip karıştırın.
Baharatları ve tuzotu ekleyin. (Peynir tuzlu ise tuzu kontrollü ekleyin))
Son olarak yumurtayı ilave edip karıştırın.
Tavaya yağı koyup kızdırın.
Mücver harcından 1 yemek  kaşığı kadar  alıp avuç içinizde köfte şekli verip bastırın ..
Orta ateşte altlı üstlü kızartın.Havlu Kağıt serili tabağa alın.Sıcak Yada Soğuk Servis Yapabilirsiniz 
Afiyet Olsun:) 

 

Hiç yorum yok: