-->

17 Mayıs 2017 Çarşamba

LİMONLU DONDURMA TARİFİ( HAKİKİ DONDURMA TADINDA)

LİMONLU DONDURMA TARİFİ( HAKİKİ DONDURMA TADINDA)

LİMONLU DONDURMA NASIL YAPILIR?( HAKİKİ DONDURMA TADINDA)

 

 



 Malzemeler

2 Su Bardağı Soğuk Tam Yağlı Süt
1 Kutu Krema ( 200 ml)
1 Su Bardağı Tozşeker
2 Adet Orta Boy Limon suyu ve kabuğunun rendesi ( rendesi isteğe bağlı)
1 Yemek Kaşığı saf Salep Tozu
1 Çay Kaşığı Zerdeçal


 

Hazırlanışı

 











Limon Kabuğunun rendesini buzdolabının  buzluk kısmında dondurun.( rendenin ince kısmında rendelenmiş olacak - isteğe bağlı koymayabilirsiniz)
  Sütün yarısını Tencereye ilave edin.Tozşekeri ekleyip kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın.Buzdolabında iyice soğuyana kadar soğutun.Kalan Süt ile kremayı çırpın.Diğer Malzemeleri sırasıyla ( resimlerde gördüğünüz gibi)ekleyip karıştırın.Karışımı geniş plastik bir kaba ilave edip ağzı açık kapatığını kapatmadan buzluğa koyun.Yaklaşık  2 Saat beklettikten sonra çıkarıp mikserin hamur yoğurma aparatı ile ( yoksa çatal ile) karıştırın.Aynı işlemi 2 -3 defa yapın.Katılaşana kadar buzlukta beklettikten sonra ( en az 9-10 saat kapağını kapatıp buzlukta bekletin.)servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun:) 


Not : Salep mutlaka ama mutlaka saf salep tozu  olmalı hazır pakette satılanlardan olmaz.

Hiç yorum yok: