-->

2 Kasım 2017 Perşembe

MOR LAHANA TURŞUSU TARİFİ

MOR LAHANA TURŞUSU TARİFİ 

MOR LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR?

 




 

Malzemeler

4 Adet Orta Boy Cam Kavanoz İçin

3 Adet Orta Boy Mor Lahana
1 Yemek Kaşığı Tuz( salamura tuz)( ovmak için)
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ( her kavanoza 1 kaşık) 
4 Çay Kaşığı Tuz ( her kavanoza 1 kaşık)
4 Çay Kaşığı Limon tuzu ( silme her kavanoza 1 kaşık)
Kavanozlar dolana kadar üzüm sirkesi
 


Hazırlanışı 






 

Lahanaları Yıkayıp ikiye bölün.İnce İnce Kıyıp Genişçe Bir kabın içine alın.( Beyaz Kısımlarını koymayın). Bir yemek kaşığı tuzu lahanaların üzerine ekleyin ve  5 dakika boyunca lahana hafif suyunu bırakana kadar tuzla ovun.Kavanozlara sıkı sıkı doldurun.Üzerlerine tuzu ve limon tuzunu ekleyin. Sıvıyağını da ekleyin.5 dakika kaynar suda bekletilip kurulanmış kapakları sıkıca kapatın.Buzdolabına alın.Su eklenmediği için keskin bir sirke tadı oluyor gittikçe tadı güzelleşiyor.15 Gün Önce Açmamanızı Öneririm.

Afiyet Olsun:)


 

Hiç yorum yok: