-->

3 Şubat 2018 Cumartesi

REVANİ TARİFİ - TAM ÖLÇÜ

REVANİ TARİFİ -TAM ÖLÇÜ

REVANİ NASIL YAPILIR?

 

 

Malzemeler

3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Yoğurt ( silme)
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ ( fazla olmasın)
1 Su Bardağı+2 Yemek Kaşığı İrmik
1 Su Bardağı Un  
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Limon Rendesi


Şerbeti İçin 
2.5 Su Bardağı Tozşeker
3.5 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Taze Limon suyu 






 Hazırlanışı


 

İlk Olarak şerbeti hazırlamak için Şeker ve suyu tencerenin içine alın ocağa koymadan önce iyice karıştırın.Ocağa alın.Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin.Kıvam aldıktan sonra altını kapatın.
Revani keki için yumurtayı köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın.Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.Vanilya ,Sıvıyağ , yoğurt ve irmiği  ilave edin ve iyice çırpın.Mikseri kaldırın .Bir spatula yada çırpıcı yardımı ile Elenmiş un ve kabartma tozunu da karıştırdıktan sonra yağlanmış orta boy kare borcamın içine dökün. ( Daha büyük kalıp kullanırsanız kekiniz ince olacaktır)Hafif sallayın kek hamuru eşit bir şekilde kalıba dağılsın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.İlk sıcaklığı gittikten sonra eğer kremşanti ile süsleyecekseniz dilimlemeyin.Çatalla birkaç yerine batırın.Ve Soğuk şerbeti kepçe yardımıyla üzerine gezidirin.Yaklaşık 2 -3 saat dinlendirdikten sonra üzerini krem şanti ile süsleyip dilimlere ayırın.Eğer kremşanti ile süslemeyecekseniz dilimlere ayırıp şerbeti gezdirin.
Afiyet Olsun:)
Tatlı sıcak Şerbet Soğuk Olacak:)

 

 


 

Hiç yorum yok: