-->

13 Ocak 2018 Cumartesi

KIYIR KIYIR TUZLU KURABİYE TARİFİ

 

KIYIR KIYIR TUZLU KURABİYE TARİFİ

KIYIR KIYIR TUZLU KURABİYE NASIL YAPILIR?


 

Malzemeler

250 gr Margarin (mutlaka oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( sarısı üzerine)
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Paket Vanilya
  2 Yemek kaşığı sirke  (silme)
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
 

 

 

Hazırlanışı 

 

Yoğurma Kabına margarini, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın.Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan  bir hamur yoğurun.Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin.Ben Bu Şekli Tercih Ettim.Siz İstediğiniz Şekli Verebilirsiniz. Şeklimi hamuru merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açtıktan sonra tırtıklı kesici ile kestim.Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı 1 çay kaşığı pudra şekeri karışımını bol susama batırın. ( Susam olarak bunu tercih ettim beyaz da kullanabilirsiniz .Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar  pişirin.Soğumadan tepsiden çıkarmayınız.

Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: