-->

13 Ocak 2018 Cumartesi

SUSAMLI TATLI KURABİYE TARİFİ ( limon aromalı)

SUSAMLI TATLI KURABİYE TARİFİ ( limon aromalı)

SUSAMLI TATLI KURABİYE NASIL YAPILIR?

 



 

Malzemeler

200 gr yumuşamış Tereyağı( ya da margarin)
1 Su Bardağı Dolusu Susam
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çay Bardağı Tozşeker
1 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Limon suyu
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un

 

Hazırlanışı

 



Karıştırma kabına un ve susam dışında diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.Önce susamı ekleyip karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.Merdane  ile ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde açıp bardak ağzı ile yuvarlak şeklini verin.Tezgahtan tepsiye koyması zor olabilir bir spatula yardımı ile yapın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana akdar kadar çıtır çıtır olana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)


 

Hiç yorum yok: