-->

2 Ocak 2018 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI TARİFİ

HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI TARİFİ 

HAŞHAŞLI REVANİ TATLISI NASIL YAPILIR?

 



 Malzemeler

 3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Haşhaş
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Süt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Adet Limonun Rendesi  


Şerbeti İçin

2 Su Bardağı Tozşeker
2.5 Su Bardağı Su
2- 3 Damla Limon 

 

Üzeri İçin 

2 Paket Krem Şanti  
1.5 Su Bardağı Soğuk Süt

 

Hazırlanışı 





 

Şerbet için tencerenin içine tozşekeri ve suyu koyup karıştırın.Ocağa alın.Orta ateşte kaynadıktan sonra altını kısın.Limon damlatıp 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.Soğumaya Bırakın.
Tatlı sıcak Şerbeti soğuk olacak .
Revani için karıştırma kabına yumurtaları ekleyip iyice çırpın.Tozşekerini ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Sıvıyağı ve sütüde ilave edip çırpmaya devam edin.İrmik , haşhaş , elenmiş un , elenmiş kabartma tozu , vanilya , limon rendesini ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış büyük boy borcama dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. ( yaklaşık 25 - 30 dakika) ( kontrollü pişiriniz.)
Fırından çıkartıp 2- 3 dakika dinlendirdikten sonra bıçak yardımı ile dilimleyin.Soğuk şerbeti kepçe yardımı ile üzerinde gezdirin .Şerbeti tam çekene kadar bekletin.Haşhaşlı Revaninin üzerini krem şanti ile süsleyip servis yapabilirsiniz .

Afiyet Olsun:)

 

 
Sünger Gibi Yumuşacık Revani Tarifi... Kıvamı ve lezzeti tam yerinde harika bir revani tarifi önerim var :)

Haşhaşlı Revani Tatlısı : http://ye-mek.net/tarif/hashasli-revani
Sünger Gibi Yumuşacık Revani Tarifi... Kıvamı ve lezzeti tam yerinde harika bir revani tarifi önerim var :)

Haşhaşlı Revani Tatlısı : http://ye-mek.net/tarif/hashasli-revani

Hiç yorum yok: