-->

15 Kasım 2018 Perşembe

KARIŞIK TURŞU TARİFİ

KARIŞIK TURŞU TARİFİ 

 Malzemeler
3 Adet 2 kg Cam Şişe İçin
1.5 kg Kornison
250 gram Acı Kıl Biber
5 -6Adet Kapya Biberi (Büyük)
5 -6 Adet Havuç (Büyük)
3 Çay Bardağı Dolusu Üzüm Sirkesi (ben fersan yada Köhne marka kullanıyorum😉)
6 Yemek Kaşığı Turşuluk Tuz(silme)
3 çay kaşığı şeker (silme)
Yarım Demet Maydonoz
1 Baş Sarımsak
3 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu ( silme)
Yeteri Kadar Kaynamış beklemiş yada hazır Su ( Kavanozların ölçüsüne göre ekleyeceğiz Aşağıya Açıklama Kısmına Mutlaka Bakınız Anlattım)
 

 

Hazırlanışı

Biberleri Yıkayın.Saplarını Kesip ortadan ikiye Bölün . Eğer Tüm Dolduracaksanız bıçakla iki yerinden delin.Kornisonları üç dört su guzelce yikayip 15 20 dakika sirkeli suda beklettikten sonra ovalaya ovalaya suyunu döküp bir iki yerini bıçak yada catalla delin.Kavanozları yıkayıp kurulayın .Kapaklarını 5 dakika kaynar su içinde kaynatın.( Kapakları kapatacağınız zaman kurulayın ıslak kapatmayın)Sarımsakları soyup ortadan ikiye bölün ve cam kavanozların diblerine yarısını yerleştirin.Malzemeleri istediğiniz şekilde Kavanoza sıkı sıkı yerleştirin. Hatta elinizle üzerlerine hafifçe bastırın. Eğer vaktiniz varsa birgün öncesinden biberleri geniş bir tepside dışarda bekletin böylece kavanoza sıkı sıkı doldurup bastırırken biberler hafifçe yumuşadığı için kırılmayacaktır:) Aralara sarımsaklardan koyun.En Üste maydonozu yerleştirin. Sirkeyi Kavanozlara bölüştürüp dökün.(birer cay bardagi)Üzerini tamamlayacak suyla doldurun.Su ve sirke karışımını bir kabın yada tencerenin içine geri dökün. Bu şekilde sirkeli su karışımı artmayacak tam ölçülü olacaktır:) Tuzu ,sekeri Ve Limon tuzunu da esit sekilde bolustup ekleyin. İyice karıştırıp Üzerine Döküp Hemen 5 dakika kaynar suda bekletip mutlaka kuruladığınız kapakları sıkıca kapatın.ilk gün karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra serin güneş görmeyen yerde muhafaza edin.Ben Buzdolabında muhafaza ediyorum😉
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: