-->

16 Temmuz 2017 Pazar

EVDE TANTUNİ TARİFİ

EVDE TANTUNİ TARİFİ 

EVDE TANTUNİ NASIL YAPILIR?

 

 

Malzemeler

1 kg Az Yağlı Kuzu eti
3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
4 Adet Domates
 1 Demet Maydonoz
 Ayçiçek Yağı ( kapağı delik şişe içinde )
Su (kapağı delik şişe içinde )
Summak
Acı Pulbiber
Tuz
Açık Ekmek (Tantuni Ekmeği)veya Lavaş


 

Hazırlanışı 


Eti Tantuni Tepsisine alın.Suyunu Çekene Kadar pişirin.( Etimiz kuzu eti olduğu için tantuni tepsisinde direk pişirmeye bıraktık .Dana eti kullanacaksanız mutlaka tencere içerisinde su takviyesi ile yumuşatın.Suyunu çektikten sonra tepsiye alın.) 
Domatesleri minik küp küp , maydonozları ince ince ,soğanları da ince yarım ay şeklinde doğrayın .Soğanı tuzla ovalayıp acısını alın sonra soğanı sudan geçirip suyunu nazikçe sıkın. Bir Tutam sumak ilave edip (isteğe bağlı azıcık maydanoz da doğraya bilirsiniz .) karıştırın.  
Suyu çekmiş etleri et havuzundan etrafa alın ve pişirmek için porsyonluk etleri havuza alıp yağ ile pişirin.( bu işlemi kişi sayısına veya dürüm sayısına göre etler bitene kadar tekrarlayın.)
Etler pişmek üzereyken içine suyu ve toz biber ile kimyonu ilave edip karıştırın .
Etler piştiğinde lavaşları nemlendirmek için dibinde biraz suyu kalsın, lavaşları üzerine kapatıp nemlendirin.
nemlendirdiğiniz lavaşı kenara alıp içine 2 veya 3 yemek kaşığı et koyun ,üzerine sumaklı soğan, kıyılmış maydanoz ve küp domates sıralayıp rulo şeklinde sarın.
Tantuniyi; Roka, Biber Turşusu,Süs Biberi vb...
Ayran Veya Şalgam Suyu İle Servis yapabilirsiniz :) 
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: