KARPUZLU LİMONATA TARİFİ
KARPUZLU LİMONATA NASIL YAPILIR?
Malzemeler
6 Su Bardağı Karpuz ( küp küp doğranıp çekirdekleri ayırılmış)
1 Su Bardağından biraz eksik limon suyu
1 Limonun Kabuğu(ince rendeli)
1 Çay Bardağı Tozşeker
4 Su Bardağı Soğuk Su
Hazırlanışı
Karpuzu çekirdeklerinden ayırıp küp küp doğrayın. 1 Adet Limonun kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin.Limonları sıkın.Karpuzları robotta sıkın .Limon suyunu karpuz suyunun üzerine dökün.Şekeri ve limon kabuğu rendesini bir kasenin içinde iyice karıştırıp karışımın içine ilave edin.Soğuk suyuda ekledikten sonra tozşeker eriyene kadar iyice karıştırın.Karışımı ince delikli süzgeç yardımı ile Süzün.
Limonatanızı soğuk soğuk servis yapın:)
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder