-->

1 Temmuz 2017 Cumartesi

MUZ PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ

MUZ PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ

MUZ PUDİNGLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

 

 

Pişirme süresi 25 Dakika

Fırın Ayarı 180 derece

 

Malzemeler

250 gr Margarin (yumuşak)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
1 Çay Bardağı  Pudra Şekeri
1 Paket Muzlu Toz Puding
Çay Kaşığı Ucunda sarı gıda boyası
1 Adet Yumurta
  Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un ( kıvamına göre artırabilirsiniz) 
 

Üzeri İçin

Damla Çikolata 




Hazırlanışı



Yoğurma Kabına Yumuşamış margarini ekleyin.Şeker ve yumurtayı ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Sıvıyağı , nişastayı , vanilyayı ekleyin.Karıştırın.Toz Pudingi ve sarı gıda boyasını ilave edin.Ardından elenmiş  un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ( dikkat çok yumuşak olmasın dağılır)ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.15 dakika buzdolabında dinlendirin.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayın.Şekli verip ortasına damla çikolatayı ekleyin..Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Kurabiyeler Soğumadan tepsiden çıkarmayın.

Afiyet Olsun:)

 

Hiç yorum yok: