MUZ PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ
MUZ PUDİNGLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?
Pişirme süresi 25 Dakika
Fırın Ayarı 180 derece
Malzemeler
250 gr Margarin (yumuşak)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Buğday Nişastası
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Muzlu Toz Puding
Çay Kaşığı Ucunda sarı gıda boyası
1 Adet Yumurta
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un ( kıvamına göre artırabilirsiniz)
Üzeri İçin
Damla Çikolata
Yoğurma Kabına Yumuşamış margarini
ekleyin.Şeker ve yumurtayı ilave edip krema kıvamına gelene kadar
karıştırın.Sıvıyağı , nişastayı , vanilyayı ekleyin.Karıştırın.Toz
Pudingi ve sarı gıda boyasını ilave edin.Ardından elenmiş un ve
kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ( dikkat çok yumuşak olmasın
dağılır)ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.15 dakika buzdolabında
dinlendirin.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp
yuvarlayın.Şekli verip ortasına damla çikolatayı ekleyin..Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Kurabiyeler Soğumadan tepsiden çıkarmayın.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder