GÜVEÇTE PRATİK KUMPİR TARİFİ
GÜVEÇTE PRATİK KUMPİR NASIL YAPILIR?
Hazırlanışı
5 Adet Orta Boy Patates
1 Su Bardağından Biraz Eksik Kaşar Peyniri Rendesi
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz
İç Malzemesi
Bir Su Bardağı Garnitür
4 -5 Adet Kornişon Turşu
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
3 Dal Dereotu
1 Yemek kaşığı mayonez
1 2 yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı mayonez
1 2 yemek kaşığı yoğurt
Siyah Zeytin
Mısır
Sosis( isteğe bağlı )
Üzeri İçin
Ketçap
Mayonez( isteğe bağlı)
Patatesleri haşlayın.İç Malzemesini hazırlayın.Haşlanan patatesleri (soğumadan) soyup geniş bir kasenin içine alın.Tuzunu ekleyip iyice ezin.Tereyağı ve kaşar peynirinide ilave edip karıştırın.Güveç kaselerine koyup ortalarını çukurlaştırın.İlk olarak garnitürden (rus salatasından)ardından turşu ,zeytin ,mısır serpiştirin.İkişer yemek kaşığı peynir rendesi ilave edip önceden ısıtılmış 150 derece fırında 5-6 dakika peynirler eriyene kadar ısıtın.Fırından çıktıktan sonra Üzerine ketçap ve mayonez dökerek servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder