-->

3 Nisan 2017 Pazartesi

KÜNEFE TARİFİ

KÜNEFE TARİFİ

KÜNEFE NASIL YAPILIR?

 


 

 Malzemeler

 

300 gr Kadayıf
200 gr Künefe Peyniri
100 gr Tereyağı

 

Pişirmek İçin

50 gr Tereyağı 
1 Yemek Kaşığı Pekmez

 

Şerbeti İçin

2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su

 

Üzeri İçin

Antep Fıstığı

 

 

Hazırlanışı







 

İlk Olarak Şerbeti Hazırlamak için tozşeker ve suyu tencereye ilave edin.Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatın. Altını Kısın.15 - 20 dakika arada bir karıştırın. Altını kapatıp soğumaya bırakın.  Oda Sıcaklığında Yumuşamış tereyağını pekmezle karıştırın.
Künefe tepsisini ya da alüminyum veya teflon tavanın  dibini bu pekmezli yağ karışımı ile yağlayın.. Kadayıfı geniş bir tepsinin içine alın. Tel tel tiftikleyerek ufak ufak parçalara ayırın.Bir Bıçak Yardımı ile de yapabilirsiniz.
Tel kadayıfı derin dondurucuda bekletirseniz kolaylıkla kırılıp tel tel ayrılacaktır. Tereyağını kadayıflara yedirin.Kadayıfın yarısını tepsiye iyice bastırıp, yerleştirin. Üzerine rendelediğiniz peyniri kenarlara taşmayacak şekilde serperek bastırın. Künefeyi sulandırmaması için  tuzsuz  künefe peynirinin suyunu sıkarak süzün. Kalan kadayıfı Peynirlerin üzerini boşluk bırakmayacak şekilde  kaplayın .Bastırın.
Üzerine kalan pekmezli tereyağı karışımını sürün.
Künefeyi ocak üzerinde döndürerek, yakmadan, kısık ateşte pişirin. Tabanı renk alan künefeyi geniş bir tabak yardımıyla ters çevirerek tekrar ocağa alın. Aynı şekilde pişirerek diğer tarafının da kızarmasını sağlayın. Kızaran künefenin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğumasını beklemeyin. Sıcak bir şekilde servise hazır
Afiyet Olsun:)

 

Hiç yorum yok: