-->

20 Nisan 2017 Perşembe

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ - PRATİK YAŞ PASTA

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ - PRATİK ÇİLEKLİ YAŞ PASTA

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA  - PRATİK ÇİLEKLİ YAŞ PASTA NASIL YAPILIR?

 


 

Malzemeler

Pandispanya Keki İçin;

4 Yumurta
2 Çay Bardağı Şeker
3 Çay Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Sıcak Su
2 Paket Kabartma Tozu 
1 Paket Vanilya
Yarım Çay Kaşığı Tuz


Kreması İçin;

1 Paket Sade Pasta Kreması 
Yarım Çay Bardağı Antep Fıstığı (Tüm)
10 Adet Çilek 
Yarım Çay Bardağı Çilekli Süt (Keki ıslatmak için)


Üzeri İçin;

2 Paket Krem Şanti 
15 Adet Çilek
Yarım Çay Bardağı İri Dövülmüş Antep Fıstığı


Hazırlanışı 

 

 




Cam kasede( kuru olması gerek) yumurta aklarını bir tutam tuzla   iyice köpürtün.  Şekerin yarısını ekleyip yumurta akları sertleşene kadar mikserle çırpın. İyice sertleştiğinden emin olmak için kaseyi ters çevirin. Eğer dökülmüyorsa kıvamı tamamdır. Kalan şekerin diğer yarısıyla yumurta sarılarını ve sıcak suyu ekleyerek mikserle çırpın.Yumurta Sarılarını Yumurta Beyazının içine ilave edip spatula yardımı ile karıştırın.
Karışımın üzerine elenmiş unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Yavaş yavaş spatula yardımı ile karıştırın. Karışımı kelepçeli kek kalıbına dökün. ısıtılmamış soğuk  fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kekin içine batırdığınız bıçağın üzerine kek hamuru bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Kekiniz İyice Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Pasta kremasını ve krem şantiyi hazırlayın.Pandispanyayı iki eşit parçaya kesin.Çilekli süt ile iç taraflarını  ıslatın.Ortasına hazırladığınız pasta kremasını sürün.Doğranmış çilek ve tüm fıstıkları serpiştirin. Kapatın.Krem Şantiyi pastayı kaplayacak şekilde sürün.20 Dakika Buzdolabının buzluk kısmında bekletin.Krem şanti ile şekillendirin. Üzerine Çilekleri istediğiniz şekilde dizin.  Kenarlarına antep fıstığı serpiştirin.Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz:)
( Bir gece buzdolabında beklerse daha güzel oluyor:)) 
Afiyet olsun:) 


Pişirme Süresi 40 dakika ( kontrollü pişiriniz)
Fırın Ayarı 180 derece

  

Hiç yorum yok: