-->

15 Şubat 2017 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

BEŞAMEL SOSLU MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

BEŞAMEL SOSLU MANTARLI TAVUK SOTE NASIL YAPILIR?

 


 Malzemeler

1 kg piliç but (ızgaralık tava) kemiksiz
500 gr Mantar
3 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Yemek Kaşığı Tereyağı 
1 Çay Kaşığı Köri
2 Tatlı Kaşığı Sirke ( Tavukları bekletmede ve mantar konservesinde)
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz

 

Beşamel Sosu İçin

1.5 Su Bardağı Soğuk Süt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Kremalı Mantarlı Çabuk Çorba
1 Çay Kaşığı Köri
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
3-4 Dal Dereotu

 

 

 Hazırlanışı



 





















 

Öncelikle Tavukları Julyan şeklinde doğrayıp sirkeli soğuk suda  30 - 45 dakika kadar  bekletin . Patatesleri Küp küp Doğrayıp Kızartın. Tencereye kaynamış suyu sirkeyi ,limon dilimlerini ve mantarları ilave edip 15 dakika haşlayın.Süzgecin içine döküp soğuk su ile şoklama yapın. Tavukları süzüp Soteyi yapacağınız ısıtılmış tavanın içine atın.Suyunu Çektikten sonra sıvıyağını ve tereyağını ekleyip tavuklar hafif pembeleşene kadar kavurun.Soğanları ekleyip 1 -2 dakika kavurduktan sonra mantarları ekleyin.Mantarlar suyunu çektikten sonra baharatları ilave edip hafif karıştırdıktan sonra kızarmış patatesleri ekleyin.Tuzunu İlave edip altını kısın arada bir karıştırın.Beşamel Sosu İçin Sos Tavasında tereyağını eritin .Unu Ekleyip 1 - 2 dakika kavurun.Köri Bahartını da ekleyip kavurmaya devam edin.Elenmiş Kremalı Mantarlı Çabuk Çorbayı (çeşnisinden ve tozundan yararlanmak için) azar azar karıştırarak ekleyip kavurduktan sonra sütünü de azar azar ekleyerek kıvamını bulana kadar karıştırın.Doğranmış Dereotunu ilave edin. Altını kısıp bi kenara alın.
Mantarlı Tavuk Soteyi Servis Yapacağınız Tabağa Alın.Üzerine Beşamel Sostan Gezdirin.
Afiyet Olsun:)

 

Hiç yorum yok: