-->

25 Şubat 2017 Cumartesi

SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ




SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

 

Malzemeler

 
500 ml süt
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
Yarım Su Bardağı  Burçak Bisküvi ( toz halinde)
1 Paket Vanilya
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
 Silokon Kalıp

 

Hazırlanışı













Sütü tencereye alın. Önce İrmiği ardından şekeri ve hindistan cevizini  koyup orta ateşte dibinin tutmaması için kaynayıncaya kadar  karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve içine ilk olarak vanilyayı daha sonra tereyağını ilave edin. 2 -3 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Su ile ıslattığınız silikon mini kalıpların içine irmikli muhallebiden 3 - 4 tatlı kaşığı dökün.Üzerine bisküviden 2-3 tatlı kaşığı ekleyin.Bisküvinin üzerini  irmikli muhallebi ile kapatın. Oda sıcaklığına geldiğinde   soğuması için buzdolabına koyun.1- 2 saat dinlendirin.Çıkarıp Servis Tabağına Ters Çevirin.
(Çıkarırken dikkatli bir şekilde çıkarın zorlanabilirsiniz..)
Afiyet Olsun:)

 

Hiç yorum yok: