-->

14 Şubat 2017 Salı

TUTMAÇ ÇORBASI TARİFİ

TUTMAÇ ÇORBASI TARİFİ

TUTMAÇ ÇORBASINASIL YAPILIR?

 



Malzemeler 

 

1 Su Bardağı erişte
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek (Haşlanıp suyu süzülmüş)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 Adet Küçük Boy Soğan 
6-7 Yemek Kaşığı Yoğurt 
6 Su Bardağı Sıcak Su
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Un( yarısı tereyağıyla kavrulacak yarısı yoğurtla karıştırılacak)
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Tuz 


Hazırlanışı

















Tencerenin İçine Tereyağını koyup eritin.Unu Ekleyip kokusu çıkana kadar tereyağı ile kavurun.Yemeklik Doğranmış Soğanları da kavurun. Önce  kuru naneyi  ekleyip karıştırdıktan sonra haşlanmış mercimeği ,haşlanmış nohutu ve erişteyi ilave edin.Tuzunu ve 6 su bardağı sıcak suyunu döküp kaynamaya bırakın.
Terbiyesini yapacağınız kasenin içinde yoğurdu ve unu iyice çırpın.Çorbanın suyundan terbiyeye yavaşça ekleyip karıştırarak ılıklaştırın.Erişteler pişince terbiyesini azar azar ekleyerek kaynayana kadar  sürekli karıştırın.Kaynayınca altını kısın.10 Dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra çorbayı ocaktan alıp biraz dinlendirin.
Afiyet Olsun:)


Hiç yorum yok: