-->

8 Şubat 2017 Çarşamba

KUŞBAŞI ETLİ KARNIBAHAR YEMEĞİ TARİFİ

KUŞBAŞI ETLİ KARNIBAHAR YEMEĞİ TARİFİ

KUŞBAŞI ETLİ KARNIBAHAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

 



 

 

 

Malzemeler



400-500 gr Karnıbahar
250 gr Kuşbaşı et
2 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Tatlı Kaşığı Tuzot
Nohut
Dereotu
Şeker

 

Hazırlanışı


















 

Pişirme tenceresine eti alın  kendi suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra 2 Su Bardağı sıcak Suyu da ekleyip ağır ateşte et suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.Pişen etleri bir kasenin içine alın.Tencerenin içine tereyağını ilave edin.Tereyağı Eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun.Kuşbaşı etleri ilave edip soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.Salçayı ekleyip şekerle beraber kavurun.Önce havuçları sonra patatesleri sonra tuzotu ekleyip hafif kavurduktan sonra karnıbaharı ilave edip karıştırın..Nohutunuda ekledikten sonra göz kararı sıcak suyunu da ekleyip tencerenin ağzını kapatın.Sebzeler Dağılmayacak şekilde piştikten sonra ocağın altını kapatın.Üzerine dereotu serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun:)


 

Hiç yorum yok: