-->

7 Şubat 2017 Salı

VANİLYALI KALIP KURABİYE TARİFİ

VANİLYALI KALIP KURABİYE TARİFİ

VANİLYALI KALIP KURABİYE NASIL YAPILIR?

 

 



Malzemeler

 

 Bir Paket Margarin( Eritilmiş soğutulmuş)
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çay Bardağı Nişasta
1 Çay Bardağı Tozşeker
1 Yumurta
  2Paket Vanilya
Alabildiği kadar un
Açmak İçin Nişasta
 Çiçek Şeklinde Kurabiye Kalıbı
 Tırtıklı kare kurabiye kalıbı

 Üzeri İçin

100-150  gr Kırmızı şeker hamuru
Sarı küçük boy boncuk şeker

 

Hazırlanışı

 Hamur yoğurma kabının içine ilk olarak şekeri ,yumurtayı , margarini ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.Vanilyayı ve nişastayı da ekleyip karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin.Yumuşak bir hamur elde edin.( orta yumuşaklıkta)Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Hamuru buzdolabından aldıktan sonra tezgahın üzerine hafif nişasta serpip oklava yada merdane yardımı ile açıp çok kalın olmayacak şekilde tırtıklı kare şekilli kurabiye kalıbı ile şekil verin. Çiçek şekilli küçük boy kalıp ile şekil verdiğiniz kurabiyeleri kare şekilli kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Hafif bastırın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.( kurabiyeleri tezgahtan tepsiye kaldırması zor olacaktır.Yavaşça kahvaltı bıçağıyla yada metal spatula yardımı ile tepsiye taşıyın.)Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirin.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra tezgaha alın.Sıra Şeker hamurunun hazırlanmasına geldi:)Kırmızı şeker hamurunu elinizle biraz yoğurup yumuşatın.Tezgaha nişasta serpip merdane yada oklava yardımı ile (ince) açın. Çiçek şekilli kurabiye kalıbı ile şekil verin.Kurabiyenin üzerine fırça yardımı ile hafif su sürün.Çiçek Şekilli şeker hamurunu üzerine yapıştırın.Ortasına sarı küçük boncuk şekeri hafif bastırarak yerleştirin.

Afiyet Olsun:)

 

Hiç yorum yok: