-->

17 Şubat 2017 Cuma

KIRMIZI KALPLİ PASTA TARİFİ -كيك على شكل قلب


KIRMIZI KALPLİ PASTA TARİFİ -كيك على شكل قلب 

 KIRMIZI KALPLİ PASTA NASIL YAPILIR?

 

 



 Malzemeler

4 Adet Yumurta(ılık)
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Çay Bardağı Ilık Su
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası
Yarım Çay Kaşığı Tuz

Kreması İçin

2 Paket   Toz Kremşanti 
2 Su Bardağı Süt


Üzeri İçin

300-400 gr Kırmızı Şeker Hamuru
Beyaz şeker hamuru 
Pembe şeker hamuru
Yenilebilir Pembe Boncuk
Yenilebilir Kalpli Boncuk




Hazırlanışı

 






















 

Cam kasede( kuru olması gerek) yumurta aklarını bir tutam tuzla   iyice köpürtün.  Şekerin yarısını ekleyip yumurta akları sertleşene kadar mikserle çırpın. İyice sertleştiğinden emin olmak için kaseyi ters çevirin. Eğer dökülmüyorsa kıvamı tamamdır. Kalan şekerin diğer yarısıyla yumurta sarılarını 1 paket vanilyayı ekleyerek mikserle çırpın.Ilık Suyu Ekleyin. Mayonez kıvamına geldikten sonra margarini ekleyip mikserle çırpmaya devam edin.Kırmızı gıda boyasını ekleyip karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip mikserle iyice karıştırın. Yumurta Beyazını yumurta sarılı gıda boyalı karışımın  içine ilave edip yavaş yavaş spatula yardımı ile karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili kenarları yağlanmış kelepçeli  kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar ( yaklaşık 40 dk kadar  ) pişirin.Kekin içine batırdığınız bıçağın üzerine kek hamuru bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Kekiniz İyice Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Kalp şeklinde kestiğiniz kağıdı  kekinizin üstüne koyun ve keskin bir bıçakla kırmızı kekinizi  kalp şeklinde kesin fazla kek parçalarını alın onları daha sonra cup yaparak değerlendirebilirsiniz:) Kremşantiyi çırpın 10 -15 dakika kadar buzdolabında bekletin.Kalp şeklinde kestiğiniz keki yandan 2 eşit parçaya  kesin. Pastanın üst kısmını  Pasta sunumunu yapacağınız tabağa alın. Keki Süt ile hafif ıslatın.Üzerine krem şantiyi sürün ikinci katını da aynı şekilde süt ile hafif ıslattıktan sonra  kremşanti ile üzerini  kapatın.Buzdolabına beklemeye alın.Diğer Yandan kırmızı şeker hamurunu  az nişasta yardımı ile ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde merdane yada oklava yardımı ile açın.Buzdolabından kalpli kırmızı keki çıkarın.Üzerini örtecek şekilde şeker hamurunu yerleştirin.Şeker hamuru dekor ütüsü ile düzleştirin. Fazlalıkları bıçak yardımı ile alın.Kırmızı şeker hamurundan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp  kekik kenarına bitişik bir şekilde dizin.Üzerlerine pembe yenilebilir boncukları yerleştirin.Üç Adet beyaz ,Üç Adet Pembe ve Üç Adet Kırmızı kalp şeklinde kestiğiniz şeker hamurlarını üzerine resimlerde gördüğünüz gibi yerleştirin yada dilediğiniz gibi de yerleştirebilirsiniz.Kalpli yenilebilir boncuklarıda üzerine dizdikten sonra buzdolabında 4 -5 saat dinlendirin.

Afiyet Olsun:)


Hiç yorum yok: