-->

6 Şubat 2017 Pazartesi

ÇİLEK KURABİYE TARİFİ

ÇİLEK KURABİYE TARİFİ

 

ÇİLEK KURABİYE NASIL YAPILIR?


 Malzemeler

 

 Bir Paket Margarin( Eritilmiş soğutulmuş)
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çay Bardağı Nişasta
1 Çay Bardağı Tozşeker
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
Alabildiği kadar un
Açmak İçin Nişasta
 Çilek Şeklinde Kurabiye Kalıbı

 Üzeri İçin

250-300 gr Kırmızı şeker hamuru




 Hazırlanışı


















Hamur yoğurma kabının içine ilk olarak şekeri ,yumurtayı , margarini ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.Vanilyayı ve nişastayı da ekleyip karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin.Yumuşak bir hamur elde edin.( orta yumuşaklıkta)Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Hamuru buzdolabından aldıktan sonra tezgahın üzerine hafif nişasta serpip oklava yada merdane yardımı ile açıp çok kalın olmayacak şekilde çilek şekilli kurabiye kalıbı ile şekil verin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.( kurabiyeleri tezgahtan tepsiye kaldırması zor olacaktır.Yavaşça kahvaltı bıçağıyla yada metal spatula yardımı ile tepsiye taşıyın.)Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirin.Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra tezgaha alın.Sıra Şeker hamurunun hazırlanmasına geldi:)Kırmızı şeker hamurunu elinizle biraz yoğurup yumuşatın.Tezgaha nişasta serpip merdane yada oklava yardımı ile (ince) açın.Çilek şekilli kurabiye kalıbı ile şekil verin.Kurabiyenin üzerine fırça yardımı ile hafif su sürün.Çilek Şekilli şeker hamurunu üzerine yapıştırın.
Afiyet Olsun:)

 

 


 

Hiç yorum yok: