-->

1 Ocak 2017 Pazar

FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV( İÇ PİLAV ) TARİFİ

FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV( İÇ PİLAV ) TARİFİ

FISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV( İÇ PİLAV )NASIL YAPILIR?


Malzemeler

 1 Fincan Kuş Üzümü
Yarım Fincan Dolmalık Fıstık
2 Su Bardağı Yasmin ( Uzun Tane Pirinç) 
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
15 Adet Kakule( tane)
1 Çay Kaşığı Köri
1 Tatlı Kaşığı Tarçın(silme)
1 Çay Kaşığı Karabiber
2.5 Su Bardağı Sıcak  Su
Tuz

Hazırlanışı

 






Pirinci yirmi dakika öncesinde tuzlu sıcak suda  bekletin.Dolmalık fıstıkları pilav yapacağınız tencereye ekleyerek sıvı yağda 1-2 dakika kavurun. Önce Tereyağını ardından Kuş Üzümlerini de ekleyip kavurmaya devam edin.Yıkayıp suyu süzülen pirinçleri de ilave ederek  birkaç dakika daha kavurun.Tuzunu ,Baharatlarını ( kakule, tarçın , köri,karabiber.) da ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra  2.5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık Ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde ocaktan alıp üzerine havlu peçete , (temiz bez )örtün ve en az 15 dakika dinlenmeye bırakın.. Kakule tanelerini içinden çıkarın.Karıştırıp Servis Edebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: