-->

13 Ocak 2017 Cuma

ISPANAKLI ÇITIR RULO BÖREĞİ TARİFİ

ISPANAKLI ÇITIR RULO BÖREĞİ TARİFİ

ISPANAKLI ÇITIR RULO BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

 




 Malzemeler

2 Adet Yufka
Yarım Kilo Ispanak
1 Su Bardağı Tam Yağlı Beyaz Peynir
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Karabiber
TozBiber
Tuz


Sıvı Harcı İçin

1 Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Süt

Üzeri İçin

1 yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Sıvıyağ
susam

 

Hazırlanışı

 








Ispanakları temizleyin.Yıkayıp doğrayın.Doğradığınız ıspanağın içine peyniri, sıvıyağı,tozbiberi  karabiberi ,tuzu ekleyip ovuşturun.
Sıvı harcı için yumurtayı , yağı ,sütü  iyice çırpın.Yufkanın Birini Serin.Sıvı Karışımdan Heryerine Yayın.Daha Sonra Ispanaklı karışımdan da her yerine serpin.Yufkanın bi ucundan başlayarak rulo halinde sarın.Bıçak Yardımı ile rulo olacak şekilde dilimleyin.Yağlı Kağıt Serili tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sıvıyağ karışımından sürüp susam serpin.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun:)

2 yufkadan 21 adet ISPANAKLI ÇITIR RULO BÖREĞİ çıkıyor.


Hiç yorum yok: