-->

6 Ocak 2017 Cuma

PATATES ÇANAĞI TARİFİ

PATATES ÇANAĞI TARİFİ

PATATES ÇANAĞI NASIL YAPILIR?

 Malzemeler

 5 orta boy haşlanmış patates
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Garnitür( Kavanozun Yarısı)(5 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez 
5 adet kornişon turşu
1 Adet Havuç
2 çay kaşığı tuz( yarım çay kaşığı garnitür içim)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber




Üzeri İçin

1.5 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber




Hazırlanışı 




 

Haşladığınız patatesleri sıcağı gitmeden önce yoğurun.( Ben tokmakla ezdim)( çatalla da ezebilirsiniz).Tereyağı ile karıştırın. Sonra tuzunu ,maydanozunu ve baharatını ekleyip karıştırın. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp ister çanak ister benim yaptığım gibi(küçük  kek kalıbı ile)şekil  verin. Garniütürü hazırlayın(Rus Salatasını).Patates çanaklarının içine garnitürlü karışımdan doldurun.Havucu rendeleyin.Ortalarına Ekleyin .Üzerine Tereyağlı tozbiberli sosu gezdirin.
Afiyet Olsun:)


 

Hiç yorum yok: