-->

12 Ocak 2017 Perşembe

ALMAN PASTASI TARİFİ( PORSİYONLUK)

ALMAN PASTASI TARİFİ( PORSİYONLUK)

ALMAN PASTASI NASIL YAPILIR?

 


 

 Malzemeler

1 çay bardağı süt
  1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su(sıcağa yakın)
 2 yumurta,
 4 yemek kaşığı toz şeker
 1 paket vanilya
 1 paket instant maya
 4- 4.5 su bardağı un
1 Adet Muz

Kreması İçin 

3 su bardağı süt
3  yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı  nişastası
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket toz krem santi



Hazırlanışı

 






 

Yoğurma kabına unu, mayayı ve vanilyayı koyup karıştırın
Unlu karışımın ortası  açıp toz şekeri, sütü, sıvı yağı, ılık suyu(sıcağa yakın) ve yumurtaları ekleyip yoğurun.
Gerekli görülürse un ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak( kulak memesi kıvamında) bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp  sıcak bir ortamda mayalanması için bir saat dinlendirin.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve fırın tepsisine dizin.
Tepsi mayası için tepside Üzerini Örtüp  45 dakika bekletin.
Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri hafif pembeleşinceye  kadar pişirip soğumaya bırakın.
Kreması için sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı tencereye koyup karıştırın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.  Oda ısısında soğuması için bekletin.
Krema soğuyunca içerisine 2 paket vanilya ve toz krem şanti ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpın.
Porsiyonluk Alman pastalarını  keskin bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün.
Arasına krema sürüp muzları kremanın üzerine dizdikten sonra kapatın .Üzerine Pudra Şekeri  Eleyin.
Afiyet Olsun :)


 

Hiç yorum yok: